Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη. Στη δεκαετία του '90, σπούδασα για 4 έτη στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στη ΡΟΔΟ. Από το 1999, δουλεύω ανελλιπώς μόνο σε Δημοτικά σχολεία. Απολαμβάνω την καθημερινή επικοινωνία με τα παιδάκια. Στο δεύτερο σπίτι τους...

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

14 μέρες κλειστά τα σχολεία όλης της χώρας

Όλοι θα μάθατε, χτες το απόγευμα, ότι τα σχολεία όλης της χώρας, κλείνουν για 14 ημέρες, προληπτικά, και για να μην υπάρχει ευρύτερη διασπορά του κορονοϊού.
Αν υπολογίζω σωστά, οι σχολικές μονάδες θα ξανανοίξουν στις 25 Μαρτίου, ανήμερα των προγραμματισμένων παρελάσεων για την 25η Μαρτίου.
Πρέπει να διευκρινιστεί ότι δεν είναι καθόλου απίθανο, το κλείσιμο των σχολείων να πάρει επιπλέον παράταση, αν αυτό κριθεί σκόπιμο. Δε σημαίνει δηλαδή
ότι σίγουρα, οι μαθητές θα κάτσουν στα θρανία τους στις 26 Μαρτίου. Θα δούμε.
Θέλω να τονίσω ότι αυτή τη στιγμή ΟΛΑ είναι κυριολεκτικά στον αέρα και μην ακούτε απλά φήμες...
Με βάση τη  λογική  ΚΑΙ ΜΟΝΟ αυτήν έχουμε τα εξής:

Αναβολή (ή ίσως ματαίωση) του προγράμματος κολύμβησης για την Γ' δημοτικού.
Αναβολή (ή ίσως οριστική ματαίωση) της σχολικής εορτής για την 25η Μαρτίου.
Πιθανότατη αναβολή των παρελάσεων (αφ' ενός λόγω συγχρωτισμού μαθητών -  κόσμου, αφ' ετέρου λόγω του ότι οι μαθητές δε θα έχουν προλάβει να κάνουν δοκιμαστικές...).
Αναβολή μέχρι νεότερης ενημέρωσης για την επίδοση βαθμολογίας β' τριμήνου ( κι αναζήτηση τρόπου, με e-mail, κανονικά με γονείς, πώς τελικά;).
Αναζήτηση τρόπων (γενικά, μέσω αποφάσεων Υπουργείου ή ατομικά, ο κάθε δάσκαλος) ώστε να καλυφθεί, έστω, κάποιο μέρος της διδακτέας ύλης.

                                                       Φιλικά,
                                                        Σφήκας Λευτέρης